Ana içeriğe atla

Soğanlı Dip Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

CHRISTINA ANANIA, @EVOLVEWITHTEE

-

Ocak 24, 2021

Film izlerken yanında size eşilik edecek muhteşem bir sos!

Ayrıca, cips ve sebzelerden dürümlere ve sandviçlere kadar size eşlik edebilecek çok yönlü bir sos.

dip sos

Fransız Usulü Soğanlı Dip Sos

Malzemeler:

  • Tercihen hindistan cevizli yoğurt
  • 1 adet soğan soğan (küp küp doğranmış)
  • Zeytinyağı
  • 1 ölçek Vital Proteins Collagen Pepides
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 2 adet limon suyu
  • Maydanoz (üzeri için)

Yapılışı:

  • Orta boy bir tavada yağı ısıtıp küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Orta ateşte veya soğanlar kahverengiye dönene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Bir kapta hindistan cevizi yoğurdu veya normal yoğurt, Vital Proteins Collagen Pepides’i , tuzu, sarımsak tozu, limon suyu ve karabiberi karıştırın.
  • Eritilmiş hindistancevizi yağını ve ahududuları karışıma ekleyin. Hamuru çatal yardımıyla iyice karıştırın.
  • Pişmiş soğanları ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. 20 dakika buzdolabında soğutun ve sağlıklı alternatif cips veya sebzelerle tadını çıkarın.