Ana içeriğe atla

Yumurtalı Şakşuka Tarifi Nasıl Yapılır?

CHRISTINA ANANIA, @EVOLVEWITHTEE

-

Ocak 17, 2019

Yumurta, güne başlamanın en sevdiğim yollarından biridir. Sadece lezzeti ile değil çok yönlü olarak kullanılabilmesi yumurtanın farklı lezzetler ile tadını çıkarmanızı sağlar. Yumurtayı pişirilmiş domates ve baharatlar ile karıştırarak bir tavada pişirmeyi çok seviyorum. Buna aslında domates, soğan, sarımsak ve baharatlar gibi basit malzemeler ile zenginleştirerek geleneksel bir Orta Doğu yemeği olan Sakşuka ile de yapabilirsiniz.

Yumurtalı Şakşuka, cesur tatlarla tatlandırılmıştır ve arnavut biberi, kırmızı biber ve biber tozu sayesinde sıcak lezzet zenginliği sunar. Baharat seçiminde istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bu tarifin en sevdiğim yanı, içindeki tüm yiyeceklerin yanı sıra malzemelerin basitliğidir.

Yumurtalı Sakşuka genellikle kahvaltıda servis edilse de, yine de harika bir öğle ve akşam yemeği seçeneği sunuyor. Bu muhteşem Orta Doğu yemeği, tekrar tekrar yapmak isteyeceğinize eminim.

Yumurtalı Şakşuka yemeğini Vital Proteins Collagen ekleyerek de yapabilirsiniz. Vital Proteins Collagen’in tadı nötürdür. Sıcak ve soğuk sıvılarda ve yiyeceklerde kolayca çözünür, bu da Vital Proteins Collagen’i herhangi bir yemek veya içeceğe ekleyebilirsiniz.

yumurta_saksuka

Yumurtalı Şakşuka

Kavrulmuş Nohut Malzemeleri:

  • 4-5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1/2 soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 adet domates
  • 2 ölçek Vital Proteins Collagen Peptides
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz ve karabibe
  • 1 çay kaşığı kişnişn
  • İsteğe bağlı beyaz peynir

Yapılışı:

  • Orta boy bir tavada veya dökme demir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın.İçine yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar karıştırın.
  • Soğan ve sarımsak sotelendikten sonra doğranmış biberleri ekleyin ve Vital Proteins Collagen Peptides’i ekleyin. Daha sonra bütün ve baharatları ekleyip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra yaklaşık 5-8 dakika pişirin.
  • Domates salçası ve domatesleri ekleyin. Tüm malzemeleri birlikte karıştırıp iyice pişirin. Ocağı kısık ateşe getirip Isıyı yumurtaları kırın.
  • Yumurtalar pişene kadar orta ateşte pişirin. Beyaz peynir ve kişniş ile süsleyin.
  • Servis yapın ve tadını çıkarın.