OptiFibre Nedir

Optifibre
nedir?


OptiFibre®, %100 suda çözünebilir lif içeren takviye edici gıdadır. 12

OptiFibre®’ın içeriğindeki lif, guar fasulyesi tohumlarından elde edilen guar gum’ın kontrollü bir enzimatik işlemi (kısmen hidrolize) ile üretilir.

  • %100 bitkiseldir.
  • %100 suda çözünebilir.
  • Aromasızdır.
  • Kullanımı kolaydır. 1 ölçek kaşığı Optifibre®’yi katı gıdalarla veya sıvılarla karıştırarak kullanabilirsiniz.

OptiFibre®, içeriğindeki %100 bitkisel kökenli lif ile günlük beslenme programınızda eksik kalan lif ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.13

 

12. E.Niv et al. Randomized clinical study: partially hydrolized guar gum (PHGG) versus placebo in the treatment of patients with irritablo bowel syndrome, Nutrition & Metabolism (2016) 13:10 DOI 10.1186/s12986-016-0070-5
13. Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul, Duygusal Beyin, Bağırsak, 26. Baskı, Destek Yayınları, ISBN 978-605-311-139-9, Nisan 2018.

nasıl kullanılır?

OptiFibre® soğuk / sıcak sıvılara veya katı gıdalara karıştırılabilir.

a) Sıvılar: 100 ml için 1 ölçü kaşığı (5g) kullanılması önerilir. Örneğin, içecekler, çorbalar, soslar, portakal suyu, kakaolu süt, vb. ile karıştırılabilir.
b) Katı gıdalar: 100 g başına 1 ölçü kaşığı (5g) kullanılması önerilir. Örneğin; yoğurt, patates püresi, elma püresi, vb. ile karıştırılabilir.

Sadece karıştırın ve toz tamamen çözün. 

UYARI: İdeal çözünürlük için gazlı içecekler veya soda ile karıştırılmamalıdır. 



Kullanım Önerisi:

Gerektiği takdirde alınan miktarı kademeli olarak artırarak maksimum günlük doza (12,5g) ulaşabilirsiniz.

OptiFibre® 11 yaşından üzerindeki çocuklar ve yetişkinler için uygundur.


ÖNEMLİ UYARI: Tavsiye edilen günlük maksimum kullanım miktarını aşmayın. Günlük en fazla 2,5 ölçü kaşığı (12,5g) alınabilir. Tek başına besin kaynağı yerine geçmez. Şikayetleriniz devam ederse doktorunuza veya eczacınıza danışın.



nasıl etki eder?

OptiFibre®'daki suda çözünebilen lif (kısmen hidrolize guar gum), kalın bağırsak florası tarafından enerji kaynağı olarak kullanılabilir. Bu aynı zamanda yararlı bağırsak bakterilerinin çoğalmasını destekler. Bu sayede kalın bağırsağın işlevleri (besinlerin emilmesi ve atılması açısından) doğal bir şekilde desteklenebilir. 3,4,14

Faydalı bağırsak bakterilerimiz için besin kaynağı

İnsan bağırsak florası, sindirimi etkileyen, düzenleyen ve destekleyen milyarlarca bakteriden oluşur. Yararlı bağırsak bakterilerinin (probiyotik) fayda sağlaması için lif dahil olmak üzere besinlere ihtiyaç duyarlar. 5,14

Bağırsaklarımızda ne olur?

Kalın bağırsağımızda bulunan yararlı bağırsak bakterileri (probiyotik), prebiyotikler ile fermantasyon sonrasında kısa zincirli yağ asitlerinin ortaya çıkmasını destekler. 3,4 Kısa zincirli yağ asitleri, kalın bağırsak mukozasının metabolizmasında büyük öneme sahiptir. Kolondaki mukoza hücreleri için önemli bir enerji kaynağıdır. Kalın bağırsak mukozasının işlevlerini yerine getirmesi destekler. 9,10,14

Buna ek olarak, kısa zincirli yağ asitleri, kolondaki pH değerini azaltır ve asidik bir ortam meydana getirir. Bu asidik ortam, vücudumuz için zararlı bakterilerin üremesine karşı elverişsiz bir ortam yaratır. 6

 

3. Samur, G. & Mercanlıgil, S. M. Diyet Posası ve Beslenme. (T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı, 2008).
4. British Nutrition Foundation. Dietary fibre. Dietary fiber (2018). https://www.nutrition.org.uk/healthyliving/basics/fibre.html. (Erişim tarihi: 01.10.2018)
5. Holscher, H. D. Dietary fiber and prebiotics and the gastrointestinal microbiota. Gut Microbes 8, 172–184 (2017).
6. Slavin, J. Fiber and Prebiotics: Mechanisms and Health Benefits. Nutrients 5, 1417–1435 (2013).
9. Cook, C. M., Rains, T. M. & Maki, K. C. Effects of Oats on Obesity, Weight Management, and Satiety. in Oats Nutrition and Technology 265–279 (John Wiley & Sons Ltd, 2013). doi:10.1002/9781118354100.ch12
10. Ma, Y. et al. Dietary fiber intake and risks of proximal and distal colon cancers. Medicine (Baltimore). 97, e11678 (2018).
14. Greer, J. B. & O’Keefe, S. J. Microbial Induction of Immunity, Inflammation, and Cancer. Front. Physiol. 1, 168 (2011).

kimler için uygundur?
  • Fonksiyonel sindirim sistemi problemi yaşayanlar
  • Az veya yetersiz fiziksel aktivite yapan kişiler
  • Yeterli lif tüketmeyen kişiler
  • Yetişkinler ve 11 yaşından büyük çocuklar
içindekiler

Olası yan etkiler veya advers reaksiyonlar ile ilgili olarak doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Diğer sorularınız için web sitemizde yer alan “İletişim” bölümünden bize ulaşabilirsiniz.