NESTLÉ HEALTH SCIENCE, VITAL PROTEINS'in ÇOĞUNLUK HİSSESİNİ SATIN ALDI

Nestlé Health Science, Vital Proteins'in çoğunluk hissesini almayı kabul etmiştir

Lozan, İsviçre [10 Haziran 2020] Beslenme bilimi alanında global bir lider olan Nestlé Health Science (NHSc), Amerika Birleşik Devletleri'nde kolajen sektöründe pazar lideri olan ve besin takviyeleri, içecek ve gıda ürünleri sunan önde gelen bir yaşam tarzı ve sağlıklı yaşam firması olan Vital Proteins'in çoğunluk hissesini satın almıştır. İki şirket, 10 Haziran 2020'de kısmi devralma için, olağan düzenleyici onaylara tabi olan ilgili sözleşmeleri imzalamıştır. 

 

Vital Proteins, bağımsız bir işletme olarak faaliyet göstermeye devam edecek ve kuruluş misyonu olan yüksek kaliteli, sürdürülebilir kaynaklı kolajen içerikli beslenme ürünleri ile insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olma taahhüdüne bağlı kalacaktır. Nestlé portföyünün bir parçası olarak, Vital Proteins global anlamda sağlıklı yaşam arayışında, etki alanlarını ve inovasyonlarını genişletmek için çok çeşitli kaynaklara sahip olacaktır. 

 

NHSc CEO'su Greg Behar, “Bu, Nestlé Health Science'ın başarılı bir marka ile, giderek büyüyen beslenme alanına girmesi için heyecan verici bir fırsat. Şirketlerimiz, hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığı inancını paylaşmakta ve yaptığımız her şey bu inanç odağında gerçekleşmektedir. Sağlığı beslenme yoluyla en uygun hale getirmek çin gösterdiğimiz çabaları birleştirerek, tüketicilerimizin daha eksiksiz, daha enerjik bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için daha da fazlasını başarabiliriz,” dedi.

 

Vital Proteins’in kurucusu ve CEO'su Kurt Seidensticker şu ifadelerde bulundu: “Vital Proteins'te, Nestlé ile birlikte sağlıklı yaşam platformumuzu tüm dünyaya genişletmekte kararlıyız. Sağlıklı yaşam yolculuklarında tüketicilerle buluşan üstün ürünler ve yeniliklerle, fonksiyonel beslenme alanını geliştirmeye devam etmek için birlikte çalışıyoruz.” sözlerine şu şekilde devam etti: “NHSc'ye katılmak kaynakları, ölçeği ve yetenekleri kullanarak ve geniş kapsamlı bilimsel destekli ürünlerle geleceğe doğru ilerleyerek Vital Proteins'i bir sonraki seviyeye taşımamıza olanak sağlayacak.”

 

Seidensticker, kendisini başarılı kılan aynı girişimci ruhla Vital Proteins'e liderlik etmeye devam edecek ve Chicago, Illinois'deki genel merkezinde CEO olarak kalmaya devam edecek. Satışın finansal detayları açıklanmayacaktır. 

 

Vital Proteins, NHSc'nin Atrium Innovations, Garden of Life, Pure Encapsulations ve Persona gibi diğer vitamin, mineral, takviye ve sağlıklı yaşam markalarını -her birini benzersiz bir uzmanlık ve odak alanı ile- tamamlamaktadır. 

 

Kolajen, vücutta en bol bulunan proteindir ve insan vücudundaki tüm proteinlerin yaklaşık %30'unu ve deride bulunan proteinlerin %70'ini oluşturur. Bağ dokularının temel bir bileşenidir. Cilt, saç, tırnak, kemik ve eklemlerin sağlığını destekler. Vücuttaki kolajen üretimi 25 yaş civarında azalmaya başlar, bu da kolajen takviyesini sağlıklı yaşam ve uzun ömür için oldukça önemli kılar.* 

 

Vital Proteins; Whole Foods, Costco, Target, Walgreens ve Kroger dâhil olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa'da 35.000 perakende mağazada 150 ürünlük stoka (SKU) sahiptir. Bu satın alma, bugüne kadar kolajen bazlı bir sağlık şirketinin satın alınması açısından bir ilktir; bu da tüketici algısı ve ihtiyacının, kişisel sağlığın iyileştirilmesine doğru yöneldiğini kanıtlamaktadır. 

 

 

 

 

NESTLÉ HEALTH SCIENCE HAKKINDA 

Nestlé'nin yüzde yüz iştiraki olan Nestlé Health Science (NHSc), beslenme bilimi alanında dünya çapında tanınan bir liderdir. NHSc olarak; tüketiciler, hastalar ve sağlık alanındaki ortaklar için beslenme yoluyla yaşamı daha sağlıklı hale getirmekte kararlıyız. Endüstride lider nitelikte olan bilimsel temelli tıbbi beslenme, tüketici ve VMS markalarımız ile korumadan, bakım ve tedaviye kadar tüm sağlık yaklaşımlarını kapsayan, geniş bir portföy sunuyoruz. NHSc; çocuk sağlığı, alerji, akut bakım, onkoloji, metabolik sağlık, sağlıklı yaşlanma, gastrointestinal sağlık ve doğumsal metabolizma kusurları gibi çeşitli önemli alanlarda sağlık yönetimine yaklaşımımızı yeniden tanımlamaktadır. Merkezi İsviçre'de bulunan NHSc, “daha sağlıklı bir bugün ve yarın” için insan yaşamında fark yaratmaya kendini adamış 5.000'den fazla çalışanı istihdam etmektedir. www.nestlehealthscience.com 

 

 

VITAL PROTEINS® HAKKINDA 

Vital Proteins, 2013 yılında Kurt Seidensticker tarafından işlenmemiş gıda temelli kolajen içerikli beslenmenin genel sağlık ve uzun ömürlülüğü korumak için esas olduğu inancı üzerine kurulmuştur. Vital Proteins, sadece 6 yıl içinde Amerika'nın önde gelen kolajen markası haline gelmiş ve tüketicileri sağlık yolculuklarını kontrol altına almaya teşvik eden bir akım yaratmıştır. Markanın portföyündeki çeşitli kolajen ürünleri, her yerde tüketiciler için çeşitli seçenekler sunan takviye, vitamin, gıda ve içecek kategorilerini kapsamaktadır. Vital Proteins ürünleri, en yüksek kalitede sürdürülebilir kaynaklı bileşenlerle üretilmiş üstün protein ve besin kaynakları içerir. Genel sağlığı ve sağlıklı yaşamı içten dışa teşvik eden kolajen bazlı beslenme ile daha iyi yaşamak için, yeni bir yolla her gününüzden en iyi şekilde yararlanın.** Daha fazla bilgi için lütfen www.vitalproteins.com www.vitalproteins.com adresini ziyaret edin.  

 

*Bu ifadeler, FDA tarafından değerlendirilmemiştir. Bu ürün, herhangi bir hastalığı teşhis etmek, tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek için tasarlanmamıştır. 

 

Medya İletişim Bilgileri: Jacquelyn.Campo@Nestlé.com 

Vital Proteins: Shannon.Race@vitalproteins.com