
Ürün sayfalarımızın içeriği sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Sağlık Profesyoneli misiniz?
Eğer sağlık profesyoneliyseniz lütfen sayfayı ziyaret etmek için "EVET"i, değilseniz
"HAYIR" ı tıklayınız.
Yaşlandıkça vücudumuzun fiziksel olarak değişmesi doğaldır. Yaşlandıkça kaslarımız, kemiklerimiz ve eklemlerimizde farklılıklar oluşur. Tüm bu değişimlerin anlamı, sağlıklı yaşlanma yolculuğuna yardımcı olmak için yaşam biçimimizde bazı adaptasyonlar yapmamız gerektiğidir.
Aşağıdaki besin öğeleri yaşlanan vücudun optimal şekilde çalışmaya devam etmesine yardımcı olmada önemli rol oynamaktadır;
Yaşlanan vücut için dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı bir yaşam için gereklidir ve bu durum tüm yaş grupları için geçerlidir.
Fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme bir rutin haline geldiğinde, yaşlanma ile birlikte gelişen sağlık sorunlarını yavaşlatmak mümkün hale gelir. Vitamin, mineral, lif ve protein gibi besin öğelerinin doğru şekilde alınması kasların idamesinden sindirimin düzeltilmesine kadar normal vücut fonksiyonları için çok önemlidir.
Son araştırmalar iyi bir sağlık için önemli olan besin öğelerinin, yaş ilerledikçe beslenmede eksik olabileceğini göstermiştir. Kalsiyum, vitamin D, vitamin C ve protein gibi besin öğelerinin hepsi yaşı ilerleyen kişiler için önemlidir ve bu besin öğeleri iyi bir kas kütlesi, kemik ve eklem sağlığının devamı için çok önemlidir. Yorgunluk hissi vücudun daha fazla besin öğesine ihtiyacı olduğunun bir belirtisi olabilir. Diğer zamanlarda güçsüzlük, hareketlilik ve devamlılık ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle vitamin, mineral, protein ve lif açısından zengin dengeli bir beslenme biçimi yaşı ilerleyen kişiler için önemlidir.
1. Her gün kahvaltı yapın.
2. Tam buğday ekmeği ve mısır gevreği, fasulye, meyve ve sebze gibi yüksek lif içeriği olan besinleri tüketmeye çalışın.
3. Gün boyunca en az 2 litre su ve/veya sıvı tüketin.
4. Fiziksel aktivitenizi nasıl güvenli şekilde artıracağınızı doktorunuza sorun. Örneğin, düzenli kısa yürüyüşler yapın.
5. Aile, arkadaşlar ve toplum ile bağlantılı olun.
1. Yakınlarınızın durumunu değerlendirin.
2. Öğünlerin yeterli protein içerdiğinden emin olun.
3. Meyve ve sebzeleri tüketmesi kolay olacak şekilde hazırlayın.
4. Yemek zamanlarını sosyal zamanlar haline getirin.
5. Yeterli besin alımı için besin takviyeleri almasını destekleyin.
6. Öğün alışverişi ve planını beraber yapın.
Güçsüzlük ve denge kaybı gibi yaşlanmayla ilişkilendirilen durumları önlemek için egzersizler yapın. Egzersizler; güç ve denge sağlayarak bağımsızlığınızı artırmanıza ve düşme riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.
Ürün sayfalarımızın içeriği sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Sağlık Profesyoneli misiniz?
Eğer sağlık profesyoneliyseniz lütfen sayfayı ziyaret etmek için "EVET"i, değilseniz
"HAYIR" ı tıklayınız.
Ürün sayfalarımızın içeriği sağlık profesyonelleri için hazırlanmıştır.
Anasayfaya yönlendirileceksiniz.
Sağlık profesyonelleri için hazırlanmış içeriğe yönlendiriliyorsunuz.